Maken koolhydraten dik?

Maken koolhydraten dik?

In ėėn van de workshops Tijd besparen in de supermarkt heb ik gevraagd: maken koolhydraten dik?
Het antwoord die ik kreeg was volmondig ‘ ja’!

Maar is dat zo? Maken koolhydraten dik?
De vraag moet eigenlijk zijn: welke koolhydraten maken dik? Vaak denken mensen dat ze dit moeten mijden om af te kunnen vallen,, maar we hebben ze ook nodig.
Eerst zal ik uitleggen waarvoor we ze nodig hebben..

Lees meer

Lijk jij ook zwanger door je dikke buik?

Lijk jij ook zwanger door je dikke buik?

Voelt jouw buik ook steeds opgeblazen? Door dit gevoel lijk jij ook zwanger door je dikke buik. Je denk regelmatig dat je wel zwanger lijkt. Je zit in de overgang en het lukt je ook maar niet om af te vallen.

Wat je ook probeert, de kilo’s gaan er niet af. Je hebt het volgende al geprobeerd:

  • op dieet gaan
  • overslaan van een maaltijd
  • minder eten
Lees meer

Kies jij voor een snelle lunch?

Kies jij voor een snelle lunch

Onlangs was ik bij een evenement en daar zat ik een beetje om mij heen te kijken. Ik vind het altijd interessant om te zien wat men zo’n beetje doet, maar vooral wat men eet en drinkt. Het valt mij op dat mensen snel voor een makkelijke lunch kiezen. Maar moet dit meteen een ongezonde lunch zijn? Dus kies jij voor een snelle lunch als je op een evenement bent?

Gemak

Wat mij opviel is dat veel mensen kiezen voor gemak. Er zat een supermarkt om de hoek van het evenement waar veel mensen wat kochten voor de lunch en de rest van de dag. Het evenement werd in een sporthal gehouden waar je weinig eten kon kopen. Wat mij opviel was dat er veel vette snacks werden gehaald.

Lees meer

Wat is de invloed van suiker op de overgang?

De invloed van suiker op de overgang

In mijn vorige blog heb ik uitgelegd wat er in ons lichaam gebeurt tijdens de overgang. Daarin heb ik ook in het kort de rol van voeding toegelicht. In dit artikel, gaan ik in op de invloed van suiker op de overgang.

Goede voeding is ontzettend belangrijk. Je kunt dit teruglezen in mijn blog over de overgang. Met goede voeding bedoel ik voeding die gemaakt wordt op basis van pure producten, dus niet op basis van een pakje of een zakje.
Maaltijden die worden gemaakt op basis van een pakje of een zakje bevatten veel toevoegingen, zoals suikers en zout. Als je regelmatig zo’n maaltijd gebruikt, krijg je ongemerkt (te) veel suikers en zout binnen.

Lees meer

De overgang: de omgekeerde puberteit

De overgang: de omgekeerde puberteit

Waar denk jij aan als je aan de overgang denkt? Denk je dan aan vrouwen waar je niets tegen kunt zeggen, omdat ze een (erg) kort lontje hebben? Of denk je aan vrouwen die met een rood gezicht bij het open raam staan om af te koelen? Je moet er toch gewoon mee leren leven? Je moeder had er misschien ook zoveel last van. Dan moet jij er ook gewoon mee leren omgaan is dan de gedachte. Niets is minder waar, er is wel degelijk wat aan te doen.

Lees meer

Hoe houd je een gezonde leefstijl ten tijde van Corona

Hoe houd je een gezonde leefstijl ten tijde van Corona

In deze tijden van Corona staat een gezonde leefstijl nog meer op de voorgrond dan normaal.
Vanwege de beperkingen, worden we ons er steeds meer van bewust dat we er een gezonde leefstijl op na moeten houden. Maar wat houdt een gezonde leefstijl in? Als ik denk aan een gezonde leefstijl, dan denk ik aan regelmatig bewegen en gezond eten.
Dat klinkt simpel, maar kan toch best lastig zijn. Dus laten we maar eens kijken naar beweging en gezond eten.

Lees meer