Osteoporose-preventie

Ook met osteoporose-preventie kan Ik ben op gewicht je helpen. Maar wat is osteoposore eigenlijk? Osteoporose is de medische naam voor poreus bot ofwel zwak bot. Een ander woord voor osteoporose is botontkalking. Wereldwijd hebben 200 miljoen mensen, zowel mannen als vrouwen, last van osteoporose. Door de vergrijzing zal dit aantal alleen maar toenemen.

Veel mensen weten niet dat zij last hebben van osteoporose en weten ook niet dat zij bijvoorbeeld door hun leefstijl of door gebruik van bepaalde medicatie (bijvoorbeeld maagzuurremmers) extra risico’s lopen. De behandeling als gevolg van osteoporose en de gevolgen hiervan kost veel geld.

De gevolgen van osteoporose

Wat zijn, onder andere, de gevolgen van osteoporose:

  • toename van botbreuken
  • kans op blijvende pijnklachten
  • kans op sociale beperkingen
  • minder goed kunnen functioneren

Osteoporose-preventie

Door mensen bewust te laten worden van hun leefstijl kan erger worden voorkomen; gezonde voeding en voldoende beweging helpen al!

Als onderdeel van het behandeltraject zal ik hierbij stil staan. Ik geef dan uitleg over osteoporose en aan de hand van een risico-inventarisatie kijken we of er sprake is van een verhoogd risico. Aan de hand van een ingevuld eetdagboek zal ik voedingsadviezen geven. Daarnaast kijken we ook naar de hoeveelheid beweging die je hebt.

Meer weten?

Wil je meer weten over osteoporose-preventie, dan kan je je vragen natuurlijk altijd aan mij stellen. Mijn contactgegevens vindt je op de Contact-pagina.

Daarnaast zijn er een paar Nederlandse websites over osteoporose: