PuurGezond

Ik ben op gewicht is aangesloten bij PuurGezond. Omdat bij PuurGezond het uitgangspunt is dat er puur wordt gegeten, wordt er geen gebruik gemaakt van pakjes en zakjes. Je maakt alles zelf en de recepten van PuurGezond zijn niet ingewikkeld en ook nog eens snel te maken.

De PuurGezond-piramide

Bij PuurGezond wordt gebruikt gemaakt van de PuurGezond-Piramide. Aan de hand van deze piramide is te zien welke producten belangrijk zijn om dagelijks te eten. De methode heeft de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad als uitgangspunt.

Er wordt vanuit gegaan dat je afvalt door gezond te eten, met het gebruik van pure producten. De voordelen hiervan zijn:

  • geen calorieën tellen
  • beter in je vel zitten
  • je fitter voelen

Meer informatie over de piramide, vindt je op deze link: PuurGezond-Piramide.

Afvallen in 8 stappen

Met de PuurGezond-methode kan je afvallen in 8 stappen. Deze methode is een 8-wekenplan, waarbij je stap voor stap je eetgewoontes verandert. Ik maak hierbij gebruik van het boek “Slank in 8 stappen” en de bijbehorende stappenkaarten. Alle stappen staan in het boek uitgelegd. De stappenkaarten zijn een soort geheugensteuntjes die je gemakkelijk mee kan nemen.

PuurGezond - Slank in 8 stappen

Wanneer we met dit stappenplan aan de gang gaan, bespreken we wekelijks je vragen, de zaken waar je tegenaan loopt, en bespreken we ook de volgende stap. Waar nodig maak ik gebruik van voorbeelden om de stappen sprekender te maken.

7 inzichten voor een blijvend gewicht

Het is nu belangrijk dat je niet terugvalt in je oude eetpatroon! Wanneer je je gewenste gewicht hebt bereikt, wil je dat gewicht voor langere tijd vasthouden. Daarvoor is er de methode “7 inzichten voor een blijvend gewicht”. Ook hierbij maken we gebruik van een boek en de daarbij behorende stappenkaarten.

7 inzichten voor een blijvend goed gewicht

Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond

Het boek “Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond” bevat tips waardoor je juist méér kunt eten om gezond te blijven, op gewicht te blijven en je energiek te voelen. De focus in dit boek ligt op genieten van je eten, zonder je af te hoeven vragen of het allemaal wel verantwoord is. Het boek bevat recepten voor heerlijke smoothies, snelle lunchsalades, zelfgebakken taart, notenmuesli en nog veel meer.

PuurGezond - Eet meer

PuurGezond-boeken bestellen

De bovenstaande boeken zijn bij mij te bestellen voor € 21,00 per stuk, excl. porto.

  • Slank in 8 stappen
  • 7 inzichten voor een blijvend gewicht
  • Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond

Laat gerust weten of je meer wilt weten over deze methode en/of de boeken. Mijn contactgegevens vindt je op de Contact-pagina.