BGN-gewichtsconsulent

Ik ben op gewicht is aangesloten bij de BGN. Maar wat is de BGN eigenlijk, en wat zijn de voordelen van BGN-gewichtsconsulenten? Op deze pagina krijg je hier meer informatie over.

Wat is de BGN?

De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) is een keurmerk voor gewichtsconsulenten. De vereniging bestaat sinds 2005 en heeft ruim 2000 leden. Dat betekent dat overal in Nederland wel gewichtsconsulenten te vinden zijn die bij de BGN aangesloten zijn. Volop keus dus!

Wat zijn de voordelen van BGN-gewichtsconsulenten

De voordelen van BGN-gewichtsconsulenten zijn onder andere:

  • Gediplomeerde professionals – BGN-gewichtsconsulenten zijn gediplomeerd en houden zich aan de nascholingsverplichting
  • Gezonde voeding – BGN-gewichtsconsulenten werken met gezonde voeding, zonder gebruik te maken van afslanksupplementen
  • Advies op maat – Iedereen is uniek: daarom werken BGN-gewichtsconsulenten altijd met advies op maat
  • Geen verwijzing nodig – Bij een BGN-gewichtsconsulent kun je meteen terecht , een doorverwijzing is niet nodig (kan wel natuurlijk!)

Dat Ik ben op gewicht is aangesloten bij de BGN, betekent ook dat:

  • Mijn bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • Ik een BTW-nummer heb
  • Ik alleen cliënten mag begeleiden zonder medische noodzaak

Mijn BGN-lidnummer is: 5686.

BGN-gewichtsconsulent - Logo BGN

Vergoedingen

Bijkomend voordeel van BGN-gewichtsconsulenten is dat een groot aantal zorgverzekeraars consulten geheel of gedeeltelijk vergoeden. Deze vergoeding komt vanuit de aanvullende zorgverzekering.
Controleer wel altijd bij je zorgverzekeraar wat die precies vergoed, want Ik ben op gewicht is niet aansprakelijk als achteraf blijkt dat je geen of slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Meer informatie

Op de website van de BGN vind je meer informatie over de activiteiten van de beroepsvereniging. De BGN organiseert regelmatig campagnes om een gezond gewicht, op basis van gezonde voeding, te stimuleren. Daarnaast publiceren ze regelmatig recepten voor de diverse dagelijkse maaltijden.
Als je bewust met voeding bezig bent of wilt zijn, dan is het zeker de moeite waard om de website eens te bezoeken. Je vindt de website via deze link.

Heb je vragen over wat het voor jou betekent dat ik BGN-gewichtsconsulent ben? Laat dan een berichtje achter op de Contact-pagina.