Werkwijze / begeleiding

Als je je lekkerder in je vel wilt voelen, dan kan het helpen om je leefpatroon te veranderen. Hierbij kan je denken om iets aan je gewicht te doen. Ook kan je leren hoe je gezonder kunt eten. Grote veranderingen zijn niet altijd noodzakelijk. Op deze pagina leg ik de werkwijze en begeleiding van Ik ben op gewicht uit.

Belangrijk is wel dat er geen medische noodzaak is waardoor ik jou niet zou mogen begeleiden. Ik geef voedingsadviezen op basis van Richtlijnen Goede Voeding en aan de hand van de Schijf van Vijf. Samen werken we toe naar een gezonder eet- en leefpatroon.

Kennis maken zal telefonisch of via WhatsApp videobellen plaats vinden. Voor het verdere verloop van het traject wil ik voorlopig ook gebruik maken van WhatsApp videobellen. Mocht je geen WhatsApp gebruiken, dan kijken we samen hoe we het beste in contact kunnen blijven.

Intake en adviesgesprek

Na de kennismaking zal ik een intakegesprek inplannen. Ter voorbereiding van het intakegesprek vraag ik jou alvast een vragenlijst en een eetdagboek in te vullen. Deze zal ik in het intakegesprek met jou doornemen. Eventuele knelpunten en ervaringen zullen we dan ook bespreken. Daarna zal ik een behandelplan opstellen en op basis van het door jou ingevulde eetdagboek een advies geven. Om het behandelplan door te nemen zal ik een adviesgesprek inplannen.

Vervolgconsulten

Na het opstellen van het behandelplan worden er vervolgconsulten ingepland. In principe plannen we in overleg vier tot acht vervolgconsulten. In deze afspraken bespreken we eventuele knelpunten van de afgelopen periode. Verder bespreken we het eetdagboek en stellen we de doelen eventueel bij.

Telefonisch consult

Uiteraard is het mogelijk om tussen de afspraken door een telefonisch consult te houden. Dit is misschien prettig als er veel tijd tussen de afspraken zitten of omdat daar behoefte aan is.

Samen boodschappen doen

Etiketten lezen. Wat zijn gezonde producten? Waar moet je op letten? Dit kan best lastig zijn bij het aanpassen naar een gezond voedingspatroon. Ik kan daarbij helpen door mee te gaan naar de supermarkt. Samen kunnen we kijken welke producten vervangen kunnen worden door een gezonder alternatief.

Heb je vragen, neem contact op!

Als je deze pagina hebt gelezen, maar je toch hebt nog vragen over de werkwijze en begeleiding, schroom dan niet om contact met me op te nemen. We kunnen jouw vragen dan, natuurlijk vrijblijvend, bespreken. Je kunt een bericht achterlaten op de Contact-pagina.

schijf van vijf